Seo anlam bakımından arama motoru optimizasyonu demektir. Farz edelim ki bir web siteniz var kullanıcılar sitenizi Google arama motorlarına yazdığında sitenizin sıralamada çıkması, sizler için doğru bir durumdur. Üst sıralara çıkma işine de verilen isim ise Seo’dur. Seo basit bir işlem gibi gözükse de bir o kadar da zordur. Öncelikle Seo yaparken yani üst sıralara çıkarken yapmanız gerekenlerden biri yapacağınız siteye uygun bir alan adı seçmekle olacaktır. Daha iyi anlamınız için sizlere bir örnek vermek gerekirse atıyorum sizin “X Firma” temizleme isimli bir temizlik şirketiniz var buna alan adı olarak “X Firma” araba isimli bir domain yani alan adı alırsanız bu sizler için kötü bir sonun başlangıcı demektir. Bunun olmamasını istiyorsanız firmanızla ilişkili bir domain almanızda fayda var. Bunun dışında sitenize bir blog kurup içerik yazarak üst sıralara çıkabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden bir şey var bunlar bloğunuza yazdığınız içeriklerin özgün olması ve bunun yanında çalıntı içerikler içermemeli olmasıdır. Çalıntı içerikleri kopyala yapıştır yaparsınız bu Google tarafından sitenizin ceza almasına sebebiyet verebilecektir. Bunun yanında içerik yazarken doğru anahtar kelimeler seçmeli ve bu anahtar kelimeleri içerikleriniz de kalın yaparak sitenizin hızlı indeks almasını sağlayabilirsiniz. Bunu anlamadıysanız şöyle anlatmak gerekirse o kelime Google tarafından aratıldığında sitenizde ki o içeriğin ilk sayfada çıkmasıdır.
Bu anlatılardan hiçbir şey anlamadıysanız şöyle bunları kısaca özetlemek gerekirse bu yazıyı bulmak için Google sitemizi aratmış iseniz ve oradan buraya gelmiş iseniz bu bir Seo’dur. Yani şuan ki yazımızda bir nevi Seo’u Seo yaparak anlatmış olduk.
Bunlar Seo Yapmak için yapılması gereken altın kurallardı. Belki içinizden “Ben bunları yaptım ama nerden anlayacağım yükselip yükselmediğini“ diyor olabilirsiniz. Bunların yararını öğrenmek için öncelikle Seo’dan önce ve Seo yapıldıktan sonra puanlamaları incelemenizde fayda var.