Görseller, web sitenizdeki içerikler için son derece önemlidir. Googlebot, bu görselleri bizim gördüğümüz gibi görebilme şansına sahip değildir. Google’ın görsellerinizi anlaması için görsellerinize mutlaka alt metin ekleyin. Böylece Googlebot, resimde ne olduğunu anlar.
Kullanıcılarınız ile etkileşim halinde olun. Bunun için de web sayfanıza bir yorum bölümü ekleyin. Google, kullanıcı yorumlarını fazlasıyla önemser.
İçeriklerinizin görünür olmasına özen gösterin. Eğer içerikleriniz formların ya da genişletilmiş menülerin ardında kalırsa arama motoru bu içerikleri fark etmekte zorlanır. Bu sebeple içeriklerin sayfada görünür olmasına dikkat edin.
Web sitenizde mutlaka bir site haritası bulunmalıdır. Bu site haritası, hem ziyaretçilerin hem de arama motorlarının işini kolaylaştıracaktır.
URL ve domain adresi seçerken karmaşık olmamasına dikkat edin. Bu adresler kısa ve öz olmalıdır.
Web sitenizdeki resimlerin hızlı bir şekilde yüklenmesi de büyük bir avantajdır. Eğer görseller ağır bir şekilde yükleniyorsa hemen çıkma oranı artar. Bu sebeple Lazy Load yani tembel ekleme olarak da adlandırılan optimizasyon tekniği kullanılmalıdır.
Web sitenizde mutlaka Favicon olmalıdır. Favicon, minyatür logo olarak da bilinir. Bu minyatür logolar sayesinde kullanıcıların görsel hafızasında yer edebilirsiniz.
Bir web sitesinin arama motorlarındaki görünürlük kriterlerinden en önemlisi META etiketleridir. Meta etiketler için önemli olan iki etiket de Tıtle ve Description olarak bilinir. Bu iki etiket olmazsa olmaz bir öneme sahiptir. Bu etiketler, sayfaların arama motorları tarafından anlaşılması için bakılacak ilk yerler olarak bilinir. Title etiketi, ortalama 65 karakterden oluşan, sayfa içeriğini açıklayan kısa bir yazıdır. Description etiketi ise sayfa içeriğini özet halinde anlatır ve 150 karakterden oluşur. Keywords gibi etiketler de öneme sahiptir. Bu gibi alanların boş bırakılması SEO uyumu açısından olumlu bir sonuç vermez.
RSS, son dönemlerde adından sıkça söz ettiren bir doküman takip sistemidir. Kullanıcıların, takip etmek istedikleri haberleri veya yazıları tek bir başlık altında toplamasını sağlar. Eğer web sitenizde RSS beslemesi bulunursa bu sizi rakiplerinizden bir adım öteye taşıyacaktır.
Sitenizin tasarımı göz yormamalıdır. Soft renkler ve karmaşık olmayan desenler seçmeye özen gösterin. Yazıların boyutu çok büyük olmamalıdır. Büyük puntolu yazılar göz yorar ve kullanıcıların sitede çok uzun süre geçirmesini engeller. Bu sebeple sitenizin şık, sade aynı zamanda dikkat çekici olmasına özen gösterin.